Klub brazilske jiu-jitse «Aequilibrium» prvi je službeno registrirani klub brazislke jiu jitse u Primorsko-goranskoj županiji. Sa radom je počeo u 9. mjesecu 2011. godine i od tada ima kontinuirani rad i napredak, a njegovi članovi čiji broj neprestano raste, redovito se pojavljuju na natjecanjima brazilske jiu-jitse te postižu značajne rezultate.. Inicijatori i osnivači kluba su Edo Hlača i Siniša Galjanić, osobe sa dugogodišnjim iskustvom u prakticiranju borilačkih vještina kao i u njihovom podučavanju.

27.10.2012. klub Aequilibrium službeno je postao i dio Checkmat tima, te pridruženi član Neves akademije, pod vodstvom Leonarda Nevesa kao glavnog predstavnik Checkmat-a za ovaj dio Europe.

S izmjenama Zakona o sportu iz 2014. godine, Klub mjenja naziv u Ju-jitsu klub Aequilibrium.

Trenutno Klub dijeluje na dvije lokacije: na adresi Čavja 54, te u gradu Rijeci.

 

Prostorije Adria Gym-a na adresi Čavja 54 (iza apoteke i oštarije "Čaval")
Dvorana je bogato opremljena svim rekvizitima namjenjenim multifunkcionalnom fitnessu i potrebama borilačkih sportova (konstrukcije za rad s vlastitim tijelom, boksačke vreće, veliki dijapazon bučica i kettlebell utega, trx trake, karike, preko 150 kg olimpijskih ploča, veslački ergometar, lat mašina...). Ima 70 m2, 4 cm debele borilačke podloge, te odvojenu mušku i žensku svlačionu sa tuševima....

 

Amblem kluba - Klub brazilske jiu jitse Aequilibrium, Cavle

 

Grb Kluba
ujedno i pečat Kluba, može se pojaviti u nekoliko neznatno različitih varijanti ovisno o kombinaciji crvene i crne boje te natpisa koji se nalazi u prstenu. U središnjem djelu u pozadini simbol je Jin-Jang koji u istočnjačkoj kulturi simbolizira univerzalni zakon univerzuma, tj. ravnotežu, balans, equilibrium odnosno na latinskom jeziku aequilibrium. Upravo taj latinski naziv izabrali smo i za ime našeg kluba jer je latinski arhaični jezik ovog područja. U prednjem djelu slike nalaze se borci u izvođenju "Tomoe-Nage" tehnike, jedne od bazičnih jutsu tehnika bacanja, a pored njih je japanski kanji za "ju-jitsu". Ovisno da li se radi o amblemu ili pečatu Kluba, natpis u prstenu gore može biti "Brazilian Jiu Jitsu Laboratory" ili "Klub Brazilske Jiu Jitse", dok dole može pisati "Aequilibrium" odnsono "Aequilibrium - Čavle". S promjenama statuta iz 2015. godine u prstenu pečata stoji naziv Ju-jitsu klub Aequilibrium i "2011" kao neformalna godina osnutka Kluba.

 

Maskota kluba - Kraken, Opaka Hoba, Bad-Ass Octopus

Maskota kluba
Kraken, Opaka Hoba ili Bad-Ass Octopus je zaštitni lik kluba, koji se može pojavljivati u raznim kombinacijama crvene i crne boje. Lik hobotnice smo izabrali isključivo zbog onoga što ona kao organizam predstavlja u prirodi. Kao inteligentni, morski predator koji jednostavno očarava svojim mogućnostima kretanja i načinom na koji koristi svoje krakove da bi onesposobio svoju žrtvu, simbolično smo željeli ujediniti stil koji želimo postići u našoj interpretaciji tehnika kao i mjesto tj. regiju iz koje dolazimo (Primorje).

 

Akademija kojoj pripadamo
Osnovana je 2003. godine u gradu Lund u Švedskoj. Njen osnivač je Leonardo Neves, koji se je iz Fourt Lauderdale preselio u Švedsku na poziv svojeg bivšeg trenera Lea Nagaa.
Akademija Neves brzo je prepoznata kao jedna od najboljih akademija u Švedskoj, ne samo zbog tehničke kvalitete nego i profesionalnog pristupa njenog osnivača. Stvorila je mnoge švedske šampione, a sada su u njenom timu i mnogi klubovi s područja Nizozemske, Hrvatske, Srbije, SAD-a, Rusije.
U periodu od 2003. do 2015. profesor Neves dijelovao je u sklopu Checkmat tima pod "dirigentskom palicom" Leonarda Viere. A sa početkom 2016. osniva vlastitu asocijaciju kubova.

 

Treneri:

 

Edo Hlača, rođen je 18.12.1978. u Rijeci. Aktivno se bavi sportom od 1993. godine počevši sa veslanjem u Veslačkom klubu Jadran iz Rijeke. 3 godine kasnije posvećuje se borilačkim sportovima i trenira karate u TAD Rijeka (Teško atlestsko društvo Rijeka), a odlaskom na Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu, 1997. godine prebaucuje se u karate klub Hrvatski dragovoljac. S obzirom da nije bio naročito oduševljen udaračkim sportovima i filozofijom udaranja općenito, godinu dana kasnije posvećuje se japanskoj borilačkoj vještini Aikido, i njoj ostaje vjeran od 1998. godine do danas. Na tom putu, svoje znanje je skupljao u Aikido društvu Zagreb od 1998. do 2002. god., pod mentorstvom sensei Dobroslava Jakovljevića, a od 2002. do 2011. u Aikido klubu Rijeka pod mentorstvom sensei Dubravka Magdića. Znanje stječe i od velikih majstora kao što su sensei Mario Peloni, sensei Kenjiro Yoshigasaki , sensei Christian Tissier i mnogi drugi. Nositelj je 1. Kyu-a u Aikido-u.

Brazilskom jiu-jitsu-om pocinje se baviti 2009. godine, kada paralelno uz Aikido, unutar Aikido kluba Rijeka, na nagovor mentora Dubravka Magdića, počinje voditi treninge brazilske jiu-jitsu sekcije. 2011. sa Sinišom Galjanićem osniva Klub brazilske jiu jitse Aequilibrium i potpuno se posvećuje toj vještini. Znanje stiječe samostalnim radom, pohađanjem seminara i BJJ campova.Trenutno je nositelj ljubičastog pojasa, promoviran od Leonarda Nevesa i Damira Šaline. Aktivno sudjeluje na natjecanjima državnog i međunarodnog karaktera.
Siniša Galjanić, rođen je 27.07.1973. godine u Rijeci. Po zanimanju je dipl. kineziolog sa diplomom Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Dugogodišnji je natjecatelj i sudionik mnogih turnira u kickboxingu i taekwondou, i osvajač brojnih odličja na prostorima bivše Jugoslavije i Republike Hrvatske. Nosioc je majstorskog zvanja crni pojas II DAN po ITF-u, te osnivač i predsjednik kickboxing kluba Adria-Gym.
Posljednjih 10 godina aktivno radi kao osobni kondicijski trener mnogih vrhunskih domaćih i inozemnih sportaša iz svjeta nogometa (Prva i druga liga HNS-a), košarke , skijaškog trčanja, boksa, kickboxinga, taekwondoa, odbojke, koji su ostvarili značajne rezultate na državnim, europskim, i svjetskim natjecanjima, te kao fitness trener i osobni trener rekreativcima.
2009. godine, zajedno sa entuzijastima iz svojeg kickboxing kluba, počinje se zanimati za BJJ. Zaljubljujući se u inteligenciju i raznolikost BJJ-a kao sporta i vještine počinje skupljati znanje od
raznih inozemnih i tuzemnih majstora i predstavnika klubova diljem Hrvatske s kojima uspostavlja kontakte. 2010. razvija suradnju sa Aikido klubom Rijeka, u kojem upoznaje i svojeg budućeg kolegu iprijatelja, te postaje njihov odvojeni pogon i predstavnik nakon njihovog osnivanja Gracie Barra Croatia. 2011. godine, u želji da djeluju i razvijaju se neovisno, on i Edo H., osnivaju klub Aequilibrium. Trenutno je u BJJ-u nositelj plavog pojasa, promoviran od Damira Šaline. Aktivno sudjeluje na natjecanjima državnog i međunarodnog karaktera.

 

Naši mentori:

 

Leonardo Neves, naš vođa tima i glavni instruktor, majstor je jiu jitse 3°. Rođen je 20. veljače 1979. godine u Sao Paulu u Brazilu. Mada je kao klinac imao problema s astmom, jiu-jitsu počinje trenirati na nagovor prijatelja, u 14. godini života. Od tada njegova strast prema tom sportu neprestano traje.
Njegov prvi učitelj bio je Leo Nagao, koji je u to vrijeme bio ljubičasti pojas, a kasnije crni pojas pod profesorom Fabiom Gurgelom.
Za vrijeme studija na fakultetu za marketing i oglašavanje trenira pod profesorom Barbosinhom koji je bio glavni trener fakultetskog tima.

Kako je Leo Nagao bio član tima Alliance, Neves je svoje vikende provodio trenirajući u sjedištu tima Alliance u Sao Paulu kojeg su tada sačinjavali veliki borci kao što su Fabio Gurgel, Leonardo Vieira, Fernando Terere, Ricardo Vieira, Eduardo Jamelăo, Telles, Demian Maia, Tarsis Humphreys i mnogi drugi.
Nakon fakulteta seli se u Fourt Lauderdale u SAD gdje živi i trenira s Edson Dinizom, Rodrigo Minotaurom, Wilson Gouveiaom i Hermes Francaom.

Leo Neves je svoju karijeru u BJJ-u posvetio podučavanju i nikad nije osvajao neke prestižne titule kao borac. Osobno smatra da je njegov poziv biti učitelj jiu jitsua. Klubovi u Švedskoj, Nizozemskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Turskoj i SAD-u koji djeluju pod njegovim vodstvom očiti su dokaz njegova uspiješnog rada.

Damir Salina - BJJ Black Belt

Damir Šalina, rođen je 03.10.1975 g. u Zadru. Nositelj je crnog pojasa Europske ju-jitsu federacije i crnog pojasa 1° u BJJ-u pod vodstvom Leonarda Nevesa, unutar Checkmat tima, i ujedno je jedan od vodećih predstavnika Checkmat-a za Hrvatsku. Ju-jitsuom se bavi od 1993. godine te je kod nas, jedan od rijetkih nositelja majstorskog zvanja u obje vještine.
Osvajač je mnogih odličja i sudionik raznih turnira domaćeg i međunarodnog karaktera, bilo kao natijecatelj, trener ili sudac. Osvajač je Europskog zlata u Lisabonu 2011. godine u kategoriji do 88 kg i bronce u kategoriji absolute.
Jedan je od osnivača i glavnih trenera Ju-jitsu kluba “Zadar”, a u svakodnevnom životu je instruktor u interventnoj policiji za usavršavanje policijskih službenika u praktičnoj primjeni ju-jitsua.
Damir je definitvno osoba za koju jiu-jitsu nije samo sport, već stil života, te zbog toga, za nas osobno, je veliki uzor, učitelj i prijatelj kluba.

 

Sponzori:Prijatelji kluba:

Team Neves BJJ

Ju-Jitsu Klub Zadar

BJJ klub Dalmacija

BJJ Eastern EuropePoveznice:

Hrvatski BJJ Savez

Internacionalni savez brazilske jiu jitse

4 Rivers BJJ Championship - Karlovac

Croatia Open Jiu-Jitsu Championship - Zagreb

aktualnosti  I  događanja  I  o nama  I  razno  I  povijest  I  galerija  I  info