Prvenstvo Primorsko-goranske županije u Judu - disciplina Ne waza
U sklopu prvenstva Primorsko-goranske županije u judu, koje se je 29.11.2015. održavalo u Dvorani mladosti Na Trsatu, pod pokroviteljstvom županijskog judo saveza, članovi našeg kluba po prvi puta su se natjecali u disiplini Ne Waza. Ovo je bilo prvo ovakvo natjecanje i svojevrstan test za neka buduće organizacije i suradnje između jiu jitsu i judo klubova. Na natjecanju su sudjelovali predstavnici iz 4 judo i 4 jiu jitsu kluba sa područja županije, ukupno 40-ak boraca koji su bili raspoređeni u 4 težinske kategorije (-73kg, -81kg, -90kg i +90kg). Aequilibrium je predstavljalo 14 natjecatelja, i ukupno je osvojio 5 medalja i 1. mjesto među klubovima. Medalje su osvojili: Žarko krivičić, zlato u kategoriji -90kg, Dragan Janković u kategoriji -81kg i Mario Mičetić u

kategorji -73kg srebro i Dejan Žeželić u kategoriji -73kg i Matteo Mudrić u kategoriji +90kg broncu. Ostali naši borci, bez obzira što nisu osvojili medalje pokazali su iznimnu srčanost u borbi i ovim putem im čestitamo, jer je većini od njih ovo bilo 1.ovakvo natjecanje u životu. :)

 

BJJ Zadar Summer Camp - 2015
I ovog ljeta članovi našeg kluba sudjelovali su na jednom od najvećih u Hrvatskoj, a sad već tradicionalnom 4. BJJ kampu, koji se je u Zadru održavao od 06.-12.08.2015. godine. Treninzi su se održavali u jutarnjim i poslijepodnevnim satima u prostorijama fitnes centra OMNIA, a organizatori kampa su bili domaćini, Ju-Jitsu klub „Zadar“ i europski BJJ instruktor, naš mentor, Leonardo Neves. Pored Lea, instruktori na kampu su bili Luiz Fernando Panza i Eduardo Teta Rios, dok su uz njih garnituru crnih pojaseva još popunjavali Damir Šalina, Vedran Ikić, Zvonimir Ucović i Aleksandar Miličević.

U sedam dana na kampu se izmjenilo oko 80-ak sportaša iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Francuske, Švedske, Norveške i Brazila.

 

Radionica s Leo Nevesom - 3° black belt
U subotu, 25. travnja 2015, u matičnim prostorijama kluba na Čavlima održana je radionica pod vodstvom našeg profesora Lea Nevesa.
Osim naših članova, radionici su prisustvovali i naši dragi kolege i prijatelji iz Trsta, iz kluba Bora Nera pod vodstvom svog instruktora Waltera Friulia.
Na ovom, slobodno možemo reć međunarodnom događaju, ukupno je sudjelovalo 22 "jitsera", većinom bijelih pojaseva.
Leo je već po starom dobrom običaju održao vrlo kvalitetnu radionicu, primjerenu polaznicima, podučavajući nas izvrsnim detaljima po pitanju taktike izlaska iz zatvorenog guarda, povratka u guard, te bitnim osnovama po pitanju De La Riva guarda.

Nakon 3 sata radionica je zaključena promoviranjem čak 4 naša člana u plave pojaseve. Nakon višegodišnjeg treniranja i natjecateljskog iskustva u kategoriji bijelih pojaseva promociju su zaslužili: Dejan Žeželić, Tomislav Mičetić, Mario Mičetić i Dragan Janković.

 

Mittel European BJJ Trieste Challenge 2015
14.03. u subotu, naši borci, sad već po starom dobrom običaju, ostvarili su značajan rezultat, na, u Trstu održanom, Otvorenom prvenstvu srednje Europe u brazilskoj jiu-jitsi. Mittel European BJJ Trieste Challenge 2015 okupio je oko 170 boraca, uglavnom iz Italije i Hrvatske ali i Crne Gore, Austrije, Slovenije.... Naši dečki osvojili su 1 zlato i 2 bronce. Zlato je, u svojoj kategoriji do 76kg za bijele pojaseve izborio Dejan Žeželić, a broncu su osvojili Mario Mičetić u kategorji bijelih pojaseva do 82,3 kg i Žarko Krivičić u kategoriji plavih pojaseva do 94,3 kg. Dragan Janković, koji je na prošlom otvorenom prvenstvu prije mjesec dana održanom u Zagrebu bio zlatni, ovoga puta je ostao bez medalje.

Naša timska braća iz Checkmate Croatia tima, su također osvojila veći broj medalja i novčanih nagrada. Najatraktivnije među njima su 1. i 2. mjesto u absolut kategoriji za crne pojaseve, koje su osvojili naši mentori Damir Šalina i Vedran Ikić, i 1. i 2. mjesto u kategoriji absolut za ljubičaste pojaseve koje su pripale braći Tomislavu i Borni Ramić.

 

Eastern European Open Championship, Zagreb 2015.
U nedjelju 15.02., osim u centru Zagreba povodom inauguracije hrvatske predsjednice, bilo je živo i u zagrebackom West Gate Shoping centru gdje se je održavalo 3. po redu Otvoreno prvenstvo istočne Europe u brazilskoj jiu jitsi, na kojem su sad već tradicionalno sudjelovali i naši borci.
Na natjecanju je prisustvovalo 30 timova i 180 natjecatelja iz svih država regije. Naši predstavnici bili su: Dean Žeželić, Dragan Janković, Mario Mičetić, Žarko Krivičić i Edo Hlača kao njihov trener.
Odličja su osvojili:
Dragan Janković - zlato, u kategoriji ADULT, bjeli pojas do 82,3 kg i
Željko Krivičić - bronca, u kategoriji MASTER, plavi pojas do 94,3 kg.
Iznimne čestitke Draganu Jankoviću kojemu je ovo bio debitantni nastup i koji je apsolutno izdominirao svoje protivnike u svojoj kategoriji uspijevši u ukupno 4 borbe čak 3 završiti prisilom na predaju.

 

Sponzori:Prijatelji kluba:

Team Neves BJJ

Ju-Jitsu Klub Zadar

BJJ klub Dalmacija

BJJ Eastern EuropePoveznice:

Hrvatski BJJ Savez

Internacionalni savez brazilske jiu jitse

4 Rivers BJJ Championship - Karlovac

Croatia Open Jiu-Jitsu Championship - Zagreb

aktualnosti  I  događanja  I  o nama  I  razno  I  povijest  I  galerija  I  info