Seminar: Leo Neves - Trst 25.-26.11.2014.
Ovaj vikend, naš glavni instruktor, Leo Neves održao je semniar u Trstu. S obzirom da nam je geografski to vrlo blizu, naravno iskoristili smo priliku i prisustvovali događaju oba dva dana. Lea i nas ugostio je Walter Friuli (purple belt) i njegova ekipa iz kluba Bora Nera. Na 60 kvadrata tatamija u mega fitness centru California bila je porpilična gužva, ali atmosfera je bila više nego ugodna. Prvog dana, u subotu, Leo nam je približio koncepte kretanja i napada iz otvorenog garda te uvod u osnove spider guarda. U nedjelju je na repertoaru bio prolazak otvorenog garda te kontrola i neki koncepti napada iz poluguarda i sidea.
Naravno kao i svaki puta do sada dobili smo pregršt materijala za pročuavanje i usavršavanje,
a ujedno smo stekli i nove, drage prijatelje u Italiji. U svakom slučaju odličan vikend uz BJJ! :)

 

4 Rivers BJJ Championship - Karlovac 2014

I ove godine članovi našeg kluba sudjelovali su na ovom turniru, mada ne u tolikom broju. Ove godine naše boje su zastupali samo dva natjecatelja, Dejan Žeželić i Mario Mičetić. Obojica su se natjecali u kategoriji bijelih pojaseva, Adult do 76 kg. I iako sami i bez podrške ostalih članova kluba da ih bodre sa strane, dečki su ostvarili odličan rezultat i osvijetlili obraz našeg kluba! Dejan je uzeo srebro a Mario broncu. Možda, da im je ždrijeb bio više naklonjen u startu te da se do završnih borbi nisu morali probijati kroz 3 odnosno 4 kola (za razliku od ostalih finalista koji su imali jedno kolo manje), bi imali nešto više snage i za koju stepenicu više. Ali bez obzira na to sretni smo i ponosi na njihov rezultat i od srca im čestitamo, kao i našem timu koji je ovoga puta osovojio ekipno 1. mjesto.

 

Zadar Open 2014 - IBJJF Championship

Po prvi puta na prostoru Republike Hrvatske, 20.09.2014., održalo se je međunarodno otvoreno prvenstvo u BJJ-u u organizaciji IBJJF-a. Čast da ugosti ovako prestižno natijecanje imao je grad Zadar, odnosno Jiu jitsu klub Zadar, kao glavna tehnička podrška cijelom natjecanju.
Turniru je prisustvovalo svega 100-tinjak natjecatelja. Nažalost preslab odaziv za ovakav turnir. Uzrok su vjerovatno bile "paprene" kotizacije koje su za IBJJF turnire uobičajene, ali bez obzira na to organizacija je bila vrhunska i na nivou.
Naš klub je imao samo jednog, ali vrijednog predstavnika. Siniša Galjanić prijavio se je u Master 3 kategoriju za plave pojaseve do 76 kg međutim zbog nedovoljnog broja natjecatelja u njegovoj skupini prebačen je u Master 2 kategoriju do 82,3 kg. Međutim, ipak nas je obradovao brončanom medaljom.

Odličan uspijeh ostvarili su i naši kolege iz Jiu Jitsu Kluba Zadar, te BJJ kluba Dalmacija iz Splita, a naš Checkmat tim osovojio je i 1. ekipno mjesto.

 

Međunarodni BJJ Camp, Zadar 2014
I ove, kao i predhodne dvije održao se, sada već tradicionalni BJJ Camp u Zadru u organiziaciji Checkmate tima Neves i Ju-Jitsu kluba Zadar. Camp je traja 5 dana, od 17. do 22.07. i bio je posjećen znatno bolje, čak duplo bolje nego predhodnih godina. Na kampu je sudjelovalo cca 60ak jitsera iz Hrvatske, BiH, Rumunjske, Italije, Portugala... I ove godine, osim Lea Nevesa, Damira Šaline i Vedrana Ikića, imali smo čast učiti od još jednog vrhunskog majstora, pa vjerovatno i budućeg svjetskog prvaka, Thiago Sa Fortes Silve. S obzirom na broj sudionika, treninzi u jutarnjem terminu bili su odvojeni, posebno za bijele pojaseve i posebno za ostala zvanja, dok je sparing sesion u večernjem terminu bio za sve.

Tema seminara je bio open guard, spider guard i cross guard kao jedna od Thiagovih specijalnosti.
Sve u svemu, još jedno predivno iskustvo i preporuka svima da nam se pridružite iduće godine! Oss!

 

ADCC Eastern European Open Championship 2014.

21.06.2014. Žarko Krivičić, Roko Nikolić i Mario Mičetić, zastupali su boje naše akademiji u Sloveniji, u Ljubljani na otvorenom prvenstvu istočne Europe u grapplingu u organizaciji ADCC federacije. Roko i Mario su debitirali na ovom turniru dok Je Žarku ovo bio prvi turnir ovakvog tipa (No-Gi).
Dok su nažalost Mario i Roko već izgubili u prvoj borbi Žarko se je izborio za finale i osvojio srebrnu medalju u kategoriji Begginers do 91 kg.

 

Croatia open jiu-jitsu championhip 2014.

03.05.2014. sudjelovali smo na već tradiocionalnom 8. "Croatia open-u". Sudjelovala su 4 naša borca: Teo Čučković u kategoriji juvenile white belt do 69 kg, Vedran Dragičević u kategoriji adult blue belt do 88,3 kg, i Žarko Krivičić i Siniša Galjanić u kategoriji master, blue belt do 82,3 i 88,3 kg. Vedranu i Žarku su ovo bili debitantski nastupi u kategoriji plavih pojaseva s obzirom da su u iste promovirani 2 tjedna prije natjecanja.
Medalje su u svojim kategorijama osvojili: Žarko srebrnu i Siniša brončanu. Teo i Vedran su ovog puta ostali bez medalja.
U ukupnom poretku u kategoriji Teen i Juvenile, naš

Checkmat Croatia - Team Neves osvojio je 1.mjesto, dok je u adult kategoriji bio 2.

 

Damir Šalina - Seminar

U subotu 19.04.2014. posijetio nas je naš mentor Damir Šalina (1st° black belt), zajedno sa nekolicinom svojih učenika iz Ju-Jitsu kluba Zadar, s namjerom da "updatea" naše znanje i provjeri naš napredak i postignuća u ovih godinu dana rada nakon njegovog prvog seminara. Seminar je bio kao i obično, vrlo intenzivan i tematski zaokružen. Treninzi su bili ujutro do 11-13h i od 17-19h, te poseban dio za naprednije članove od dodatnih sat i pol rada u međuvremenu.
Tema seminara je bio prelazak polugarda i razvoj situacije nakon prelaska sa raznim završecima.
Cijeli događaj završio je promaknućem u viša zvanja i počasnim "bičevanjem" nekoliko naših članova!
U plave pojaseve promaknuti su Žarko Krivičić i Vedran Dragičević, dok su na svoje bijele pojaseve "stripove" dobili Tomislav Mičetić (2), Ivan Ivanovski (2), Teo Čučković (2), Dea Babić (2), Roko Nikolić (1), a na plave pojaseve instruktori Siniša Galjanić (2) i Edo Hlača (2).

 

Eastern European Open Championship, Zagreb 2014.

15.02.2014. naši predstavnici Siniša Galjanić, Dejan Žeželić, Tomislav Mičetić, Vedran Dragičević i Teo Čučković sudjelovali su na drugom po redu Otvorenom prvenstvu istočne Europe u brazilskoj jiu jitsi, koje se sad već tradicionalno održalo u West Gateu u Zaprešiću. Gledajući unazad godinu dana, predstavnici Aequilibriuma znatno su napredovali, a to su dokazali i svojim rezultatom. Ovog puta kući su se vratili sa čak 3 medalje od toga dvije srebrne i jednom zlatnom. Medalje su osvojili: srebro, Vedran Dragičević u kategoriji juniora 16 do 18 godina, bijeli pojas, do 84,3kg, i Teo Čučković, također junior od 16-18 god., bijeli pojas do 69kg. A zlato, i svoju prvu medalju od kad se aktivno natječe, Siniša Galjanić u kategoriji master 35+ god, plavi pojas do 76 kg.
Checkmat/Team Neves Hrvatska, kojeg smo i mi kao klub predstavnici, odnio je 2. mjesto u ukupnpm poretku sa sakupljena 39 boda. Međutim, istina je da bi bili na 1. mjestu, ali zbog administrativne greške prilikom prijava određenih predstavnika, izgubili smo značajan broj bodova.
Turnir je bio vrlo dobro posjećen od strane borace iz cijele regije. Sudijelovalo je cca 320 natjecatelja. Organizacija je bila solidna, međutim bilo je i propusta kao kašnjenja u rasporedu, ali i mala površina borilišta sa podlogom od 2,5 cm i gotovo nikakvom sigurnosnom zonom. Nadamo se da će organizator u 3. pokušaju biti uspiješniji.

 

Sponzori:Prijatelji kluba:

Team Neves BJJ

Ju-Jitsu Klub Zadar

BJJ klub Dalmacija

BJJ Eastern EuropePoveznice:

Hrvatski BJJ Savez

Internacionalni savez brazilske jiu jitse

4 Rivers BJJ Championship - Karlovac

Croatia Open Jiu-Jitsu Championship - Zagreb

aktualnosti  I  događanja  I  o nama  I  razno  I  povijest  I  galerija  I  info