Vedran Ikić Seminar - Čavle 2013.

 

30. i 31.10.2013. po prvi puta u našem klubu gostovao je Vedran Ikić, BJJ i Ju-Jitsu crni pojas iz Ju-Jitsu kluba Zadar, inače još jedan od predstavnika Checkmat-a i Neves akademije u Hrvatskoj, te ujedno i naš mentor. Ta dva dana Vedran je održao dva treninga u trajanju od 2 sata, posvetivši pažnju tehnikama izlaska iz guard pozicije kao i koncepcije napada iz iste. Tehnike su bile praktične i konkretni primjeri koji se jako često dešavaju na natijecanjima pogotovo u kategorijama nižih pojaseva gdje Vedran ima puno iskustva kao trener i pratioc svoje mlađe ekipe iz kulba.
Seminar je bio vrlo dobro posijećen, sa ukupno 22 sudionika. Po prvi puta su sudijelovali i članovi riječkog ogranka Aequilibriuma, te već stari prijatelji i dragi gosti iz BJJ kluba Kastav, odnosno članovi nekadašnjeg Drill centra Rijeka.
Uglavnom svi su na kraju seminara bili vrlo zadovoljni, sudionici prezentiranim tehnikama, a Vedran našim trenutno postignutim znanjem!

 

4 Rivers BJJ Open Championship - Karlovac 2013.

 

Teo Cuckovi (srebro) i Vedran Dragicevic (bronca)
Turnir je održan 06.10. 2013. Naši predstavnici bili su: Vedran Dragičević, junior white belt u kategoriji do 83 kg, Teo Čučković junior white belt do 69 kg, Žarko Krivičić, senior white belt do 88 kg, Alen Đaković, senior white belt do 82 kg i absolute kategorija, te Edo Hlača, senior blue belt do 70 kg.
Na turniru je navodno sudijelovalo 130 natjecatelja iz cijele regije međutim bilo je dosta onih koji se nisu pojavili. Borbe su se simultano odvijale na 2 borilišta.
Ukupno smo osvojili 3 medalje, 2 srebra (Teo i Edo) i jednu broncu (Vedran).
Naši predstavnici, zajedno sa svojim kolegama iz Zadra, Splita, Donjeg Miholjca i Ljubuškog, zastupali su Checkmat / Team Neves te su doprinjeli osvajanju 1. mjesta i titule najboljeg tima turnira.

 

Leo Neves Seminar - Čavle 2013.

 

Leonardo Neves
Došao je i taj dan da i mi u svom klubu ugostimo našeg glavnog učitelja, predstavnika naše akademije, Leonarda Nevesa. 16. i 17.09. bila su dva stvarno predivna dana u svakom pogledu! Dvorana kluba na Čavlima bila je fino popunjena, taman "do vrha". Ukupno u oba dva dana prisustvovalo je 26 BJJ-ovaca, ot toga 19 iz našeg kluba. Od gostiju posijetili su nas dečki iz Drill Centra Rijeka na čelu sa svojim instruktorom i ljubičastim pojasom Tomislavom Notisbergom, prijatelj Iz kluba Leo Neves Donji Miholjac Ivan Fehir, te naši timski kolege iz JJ kluba Zadar na čelu sa svojim instruktorom i našim mentorom Damirom Šalinom, tako da smo u biti na seminaru imali čast i mogućnost raditi sa čak 2 crna pojasa.
Seminar je sa svojim sadržajem i programom bio prilagođen, kako početnicima kojih je bilo u najvećem broju, tako i onim iskusnijim borcima koji se rado pojavljuju na natjecanjima.
Leo je još jednom sa svojim pristupačnim i jednostavnim tehnikama objašnjavanja pokazao da je veliki učitelj, a to su potvrdile i reakcije polaznika seminara.
S obzirom na Leove reakcije i dojmove, organizacijski tim je odradio dobar posao i "zapečatio" Rijeku Leu u srcu te mu pružio dobar povod za skorašnji povratak u naš klub i naše krajeve! ;)
Album sa dijelom slika možete pogledati ovdje ili u cijelosti na Facebook-u, ovdje!

 

BJJ Ljetni Camp - Zadar 2013.

 

Ovog ljeta, posijetili smo naš prelijepi grad Zadar u kojem se je održao 2. po redu ljetni BJJ Camp, u organizaciji Neves akademije i JJ Kluba Zadar. Camp se je održavao u periodu od 08. do 14.08. Treninzi su se održavali na cca 120 m2 tatamija u prostorijama JJ Kluba Zadar. U početku je bilo zamišljeno da će osim standardnog Lea Nevesa, sudijelovati i veliki Leo Viera koji je bio jedan od instruktora i predhodne godine, međutim zbog administrativnih

poteškoća njegov dolazak je otkazan. Bez obzira na to, imali smo čast raditi sa 4 crna pojasa. Ovogodišnji gost campa po prvi, ali nadamo se ne i zadnji put, bio je Yuri Simoes. Tu su naravno bili i naši mentori Damir Šalina i Vedran Ikić, domaćini cijelog događaja.
Treninzi su se odvijali 2 puta dnevno u trajanju od 2 sata. U jutarnjem terminu su se uglavnom radile tehnike dok je večernji termin bio rezerviran više za sparinge i isprobavanje naučenog u jutarnjim satima.

Sinisa, Yuri Simoes, Edo

Broj sudionika na campu vrtio se oko 40-ak boraca raznih zvanja. Uz Zadrane i našeg Siniše i Eda, bili su tu dečki iz Istanbula, Beograda, Ljubuškog, Osijeka, Splita, Virovitice, Rijeke... Sve u svemu jedna vrlo šarolika i vrlo pozitivna ekipa ljudi koji stvarno vole i žive jiu jitsu.
Dio atmosfere možete pogledati u galeriji sa slikama ovdje.

Ovim putem apeliramo na sve, koji doživljavaju ovaj sport kao i mi, da se već sad počnu pripremati za Camp 2014, koji će definitvno biti još bolji i još veći, jer se radi o događaju koji pruža posebnu priliku za stijecanje novih znanja, ali i prigodu za druženje i nova prijateljstva.

 

Croatia Open Jiu-Jitsu Championship 2013.

I ove godine, 2. puta od kako dijeluje klub, reprezentacija od 5 članova pohodila je ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jiu-jitsi. 27.04.2013. u Zagrebu, u dvorani Martinovka, zajedno sa još

179 natijecatelja iz cijele regije, borili su se Vedran Dragičević, u kategoriji bijelih i plavih pojaseva za juniore do 83,0 kg. Teo Čučković, juniori bijeli pojas do 74,0 kg, Žarko Krivičić, bijeli pojas, seniori do 88,3 kg, Siniša Galjanić, plavi pojas, seniori do 76,0 kg i Edo Hlača, plavi pojas, seniori do 70,0 kg.
Prvi su nastupili juniori i odradili odličan posao. Vedran Dragičević je došao do finala gdje je izgubio od Lovre Jurina iz Ju-Jitsu kluba Zadar, te je osvojio srebrnu medalju. Teo Čučković, kojem je ovo bio prvi turnir, je također osvojio srebro u svojoj kategoriji. Za razliku od njih, seniori nisu bili toliko uspiješni i svi su izgubili već u prvom krugu.
Ove godine, klub Aequilibrium bio je i predstavnik tima Leonardo Neves Hrvatska, te je rezultatima juniora, zajednički, uz rezultate Ju-Jitsu kluba Zadar i Jiu-Jitsu kluba Osijek potpomognuo osvajanje ukupno 60 bodova i 3. mjesta među timovima.
Neke od borbi s natijecanja možete pogledati na našem You Tube kanalu Aequilibrium BJJ.

 

Seminar by Leonardo Neves, 2nd° Black Belt - Zadar 2013.

Od 18. do 20.04.2013. delegacija od 3 člana (Žarko Krivičić, Siniša Galjanić i Edo Hlača), po prvi puta prisustvovala je seminaru pod vodstvom Lea Nevesa. Ovo je ujedno bila i prilika da se konačno i službeno upoznamo sa našim glavnim mentorom i voditeljem akademije kojoj pripadamo. Seminar se

održavao u Zadru u prostorijama Ju-Jitsu kluba Zadar, tj. u klubu naših mentora Damira Šaline i Vedrana Ikića. Bio je poprilično zahtijevan za praćenje s obzirom da se je cijeli program bazirao na pripremi natjecatelja za predstojeći Croatia Open 2013. U 3 dana odradili smo 5 treninga, svaki u trajanju po 2 puna sata. Radna tema je bio "Deep Half Guard" i "Butterfly Guard", tj. razne taktike napada i obrane u tim pozicijama, međutim većina treninga bile su borbe. Leo se je pokazao kao odličan instruktor i pedagog, a naša
timska braća odličnim domaćinima. Seminaru je prisustvovalo 25 boraca. Većinom su to bili članovi zadarskog kluba, dok su nam se zadnji dan pridružili i dečki iz kluba Black Dragon Alliance Jiu Jitsu Split.
Seminar smo zaključili promocijom jednog plavog pojasa i nekoliko "stripova" od kojih je jedan bio i naš Žarko kojem je Leo dodijelio 2 stripea na bjeli pojas. Nakon toga uspješni završetak i promocije proslavili smo zajedničkim opuštanjem i druženjem uz dobru domaću janjetinu i vino! Sve u svemu jedva čekamo reprizu! Slike sa seminara možete pogledati u galeriji ovdje.

 

Fighters Workshop I

16.03.2013., u prostorijama našeg kluba, održala se radionica kettlebell-a sa naglaskom na trening i kondicioniranje sportaša borilačkih sportova i vještina. Radionicu je vodio naš kolega i prijatelj, RKC II i SFG II kettlebell instruktor, Saša Rajnović. Radionica se sastojala od 2 dijela po 3 i pol sata tako da

je ukupni seminar bio poprilično naporan za sudionike. U prvom su dijelu obrađene osnovne kettlebell tehnike: tursko dizanje, swing, clean, military press i čučanj a u drugom snatch, push-press, jerk, čučanj na jednoj nozi i zgibovi. Koliko god su same tehnike za neke sudionike već bile poznata stvar, Saša nam je ipak uspio prenijeti neke detalje koji znatno pospiješuju učinak treniranja ovih vježbi i ubrzavaju napredak. Vremena je bilo dovoljno da se prilično detaljno obradi svaka tehnika. U toku oba dijela, sudionici su imali i nekoliko setova raznih tipova protokola koji nimalo nisu bili laki tako da su sa seminara otišli zadovoljni i s osmijehom na licu, ali i

vidno iscrpljeni. U svakom slučaju, bez obzira na specifičnu tematiku, bilo koji seminar ovog tipa, preporučamo svakom sportašu ili sportašici koji žele poboljšati svoje preformanse u bilo kojem sportu.

 

BJJ East European Open Championship 2013.

23.02.2013. u Zagrebu, po prvi puta održano je otvoreno prvenstvo istočne Europe, otvorenog tipa. Turnir u organizaciji HBJJS-a i Werdum tima iz Zagreba i Karlovca održan je u West Gate shoping centru, a sa svojim ponajboljim borcima nastupali su timovi iz Turske, Makedonije, BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Austrije, Mađarske, Poljske i Hrvatske. Ukupno,više od 200 natjecatelja iz 26 timova.

Organizacija samog turnira bila je na solidno visokom nivou, pogoto po pitanju prihvata natjecatelja i organizacije njihovog smještaja, a vjerovatno bi odaziv bio još i veći da su vremenski uvjeti bili bolji. Naš tim sudjelovao je sa 4 borca. Vedran Dragičević u kategoriji juniora od 16-18 god., bijeli pojasevi do 79,3 kg, Dejan Žeželić u kategoriji adult, bijeli pojas, do 76,0 kg. U kategoriji adult, plavi pojas, natjecali su se Edo Hlača u klasi do 70,0 kg i Siniša Galjanić do 76,0 kg.
Prvi je nastupio Vedran protiv Hrvoja Škrobo iz Werdum Combat Team Zagreb. Inicijativa je krenula s Vedranove strane povlačenjem guarda međutim Hrvoje je ipak uspio mimoić Vedranovu obranu i "popesti" mu se u mount te pri kraju meča dovršiti ga polugom na ruci (americana).
Dejan Žeželić nažalost isto gubi u prvoj borbi protiv Save Nedeljkovića iz BJJ Caminho Kragujevac. Gledajući sa strane, reklo bi se da je inicijativa bila na Dejanovoj strani međutim protivnik je imo neprobojan guard. Borba je završila 7:2 za Savu.
Borbe u kategoriji plavih pojaseva otvorio je Edo Hlača i prvi krug prošao bez borbe s obzirom da se njegov protivnik Jernej Janežić iz UFK Rupa - SLO nažalost iz nekog razloga nije pojavio na tatamiju. Nakon toga Siniša Galjanić, koji je po ždrijebu prvi krug bio slobodan, bori se protiv Martin Mihajlova iz Carlos Maia Macedonia, i gubi na bodove. Većinu vremena je proveo u protivnikovom guardu za kojeg jednostavno nije našao adekvatno riješenje.
U posljednjem meču za našu ekipu, Edo Hlača se bori protiv Bahman Tajdini-a iz BJJ Pecs, Mađarska. Uglavnom tijekom cijelog meča Edo je pokušavao naći izlaz iz Tajdinijevog opakog

gurda, i doslovno zahvaljujući fizički boljoj pripremljenosti i snazi preživljava meč. 3-4 puta se izvlačio iz poluge na ruci, međutim nikako nije našao riješenje za uspostavljanje pozicije koja bi mu donijela neophodne bodove za pobjedu. Borba je bila poprilično dinamična i Tajdini zasluženo povbjeđuje na prednost od 4:1 mada je score na semaforu bio 2:2. Iako poražen u ovoj borbi, Edo Hlača ipak osvaja 3. mjesto i brončanu medalju u svojoj kategoriji.
Ukupni poredak cijelog turnira, po svim kategorijama možete pogledati ovdje.


Moj-Bankar.hr Jiu-Jitsu Liga 2012.

15.12.2012. u Zagrebu održalo se je završno, 4. kolo prve Hrvatske jiu-jitsu lige. U posljednjem kolu, od naših boraca, sudjelovali su Edo Hlača u kategoriji bijelih pojaseva do 74 kg i Žarko Krivičić u kategoriji bijelih pojaseva do 92 kg. Edo Hlača izvojevao je pobijedu u prvom krugu submisionom dok je izgubio na bodove u drugoj borbi te tako osvojio 3. mjesto i 4 boda u ovom kolu, dok je Žarko Krivičić bez obzira na srčanost, nažalost izgubio obje borbe. Unatoč rezultatu u posljednjem kolu i prisustvovanju na samo 3 od 4 kola, Edo Hlača je ipak osvojio 2. mjesto u ukupnom poretku lige osvojivši ukupno 12 bodova. Bodovni poredak kroz sva kola možete pogledati na službenim stranicama.

 

Damir Salina

Seminar by BJJ i Ju-Jitsu Black Belt Damir Šalina

27.10.2012. u prostorijama kluba održao se seminar pod vodstvom Damira Šaline, majstora u brazilskoj i japanskoj jiu-jitsi. Cijeli seminar je ukupno trajao 5 sati, od čega je sat vremena bio predah između gi i no-gi programa. Na seminaru je sudjelovalo ukupno 19 sudionika, većinom članovi našeg kluba te gosti iz Drill Centra Rijeka. Damir je prezentirao zavidan repertoar tehnika u gi i no-gi stilu borbe uglavnom prilagođenih natjecateljskom programu.
Ovim seminarom službeno je potvrđen ulazak Kluba brazilske jiu-jitse Aequilibrium u Checkmat tim pod okriljem Leonarda Nevesa, te Damirom kao našim prvim mentorom.
Tijekom seminara, voditelji kluba Aequilibrium, Edo Hlača i Siniša Galjanić, promovirani su u plave pojaseve.
Galeriju fotografija sa seminara možete pogledati ovdje.

 

 

Vedran Dragicevic - 3.mjesto - 4 Rivers BJJ Open Championship

4 Rivers BJJ Open Championship 2012.

U Karlovcu, 06.10.2012. održao se drugi u nizu turinir pod ovim naslovom, u organizaciji Werdum Teama Croatia i Hrvatske BJJ Federacije. Ove godine turnir je organizacijski bio na znatno višem nivou, međutim, nažalost nije bio nešto pretijerano jak što se tiče broja natijecatelja.
Po prvi puta sudjelovali su i naši članovi kluba. Vedran Dragičević u kategoriji bijelih pojaseva za juniore od 16 do 18 godina i težine do 79 kg, te Matija Rađa u kategoriji seniora, bijeli pojas do 94,3 kg i u kategoriji absolute.
U ne baš prevelikoj konkurenciji Vedran Dragičević osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju dok je Matija Rađa u svojoj kategoriji izgubio u prvoj borbi sa rezultatom 4:7, a u kategoriji absolut je izgubio submisionom.

 

Sponzori:Prijatelji kluba:

Team Neves BJJ

Ju-Jitsu Klub Zadar

BJJ klub Dalmacija

BJJ Eastern EuropePoveznice:

Hrvatski BJJ Savez

Internacionalni savez brazilske jiu jitse

4 Rivers BJJ Championship - Karlovac

Croatia Open Jiu-Jitsu Championship - Zagreb

aktualnosti  I  događanja  I  o nama  I  razno  I  povijest  I  galerija  I  info