European jiu-jitsu challenge 2016

U Varaždinu 03.12. 2016. prisustvovali smo ovom natjecanju u kojem su borci i borkinje mogli osvojiti karte za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Portugalu. Naš klub je ovog puta imao samo dvoje natjecatelja, Anu Petković u kategoriji bjelih pojaseva do 62kg, i Hrvoja Badurinu u kategoriji do 76 kg, bijeli pojasevi. I Ana i Hrvoje ispali su nažalost u prvom kolu.

 

Ne Waza prvenstvo Primorsko - goranske županije
U nedjelju 20. studenog 2016. u programu Judo prvenstva Primorsko-goranske županije održano je i prvenstvo u Ne waza borbama (borbe u parteru). Naš Klub je sudjelovao ove godine sa 3 predstavnika, 2 borca i jednom borkinjom. Zastupali su nas Ana Petković, Mario Mičetić i Siniša Galjanić.
Kategorije su bile samo težinske i to do 73 kg, do 81kg, do 90kg i +90kg, tako da su se naši predstavnici našli u borilištu sa judo predstavnicima od kojih su neki bili crni pojasevi. No unatoč tome opravdali smo vještinu našeg sporta i kući se vratili sa jednom srebrnom (Siniša G.) i jednom brončanom (Mario M.) medaljom.
Ana P. se još jednom upisala u anale Kluba jer se kao jedina natjecateljica ravnopravno borila s dečkima u kategoriji do 73 kg i pokazala svoju srčanost. Ovim putem čestitamo njoj i osvajačima medalja!

 

Ljetni BJJ camp - Zadar 2016


Ekipa Aequilibriuma u društvu sa Jackson Sousa

I ovog ljeta bili smo dio najvećeg BJJ campa na ovim prostorima! 21. do 23.07. bilo je vrijeme održavanja 5. po redu Ljetnog bjj campa u organizaciji Neves akademije i Ju jitsu kluba Zadar. Ove godine, glavni gost bio je veliki Jackson Sousa. Camp je imao oko 80ak sudionika raznih zvanja, od toga 8 crnih pojaseva. Ove godine na campu je prisustvovalo i 17ak djevojaka, što je bilo još jedno lijepo iznenađenje.
Kao i obično, treninzi dva puta dnevno su bili naporni, što zbog intenziteta što zbog vremenskih uvjeta, međutim vrlo kvalitetni. Vrhunac događaja je bio veći broj promocija u veća zvanja, među njima i promocija našeg trenera Eda Hlače u ljubičasti pojas.

 

Croatia Open 2016

U subotu 07.05, u Zagrebu se održao 10. po redu Croatia Open Championship. Naš klub je imao 3 svoja predstavnika u kategoriji adult. Maria Mičetića, plavi pojas do 76 kg, Hrvoja Badurinu, bijeli pojas do 76 kg i Filipa Veletića, bijeli pojas do 88,3 kg.
Na natjecanju je sudjelovalo 200-tinjak boraca iz zemalja regije, ali i šire.
Naša skromna ekipa i ovog puta se vratila sa medaljom. Junak dana bio je Filip V. kojem je ovo ujedno bio i prvi jiu-jitsu turnir. Osvojio je brončanu medalju u svojoj kategoriji. Dobio je priliku da se okuša i u apsolutnoj kategoriji međutim tu je izgubio u prvom kolu na bodove. Hrvoje B. je u

svojoj kategoriji pobjedio u 1.kolu, ali nažalost ispao je u drugom. Mario M. je izgubio u prvoj borbi od pobjednika kategorije.

 

Leo Neves, seminar u Zadru

8. i 9.4. dio ekipe prisustvovao je seminaru našeg profesora Lea, koji se je održao u klubu kod naših kolega iz Ju jitsu kluba Zadar. Bila je to vrlo intenzivna radionica sa ukupno 3 treninga u trajanju od sat i pol, od čega je dobar dio bio sparing. Tema seminara bio je "back take" (napad na leđa) i "spider guard". Osim detaljnog prikaza samih tehnika i "drillova" za navedene tehnike, profesor Leo je dosta pričao i o taktici borbe, pristupu borbi sa pozicije donjeg borca, pravljenju distance i važnosti uspostavljanja kontrole onoga koji napada. Sve u svemu još jedna odlična radionica na kojoj je prisustvovalo 30ak jitsera iz Ju jitsu kluba Zadar, BJJ kluba Zagreb, Gracie Barra Croatia iz Rijeke, i mi iz Aequilibriuma.

 

BJJ radionica - Damir Šalina, crni pojas 1. stupanj

26.03. u subotu, naš klub organizirao je radionicu pod vodstvom našeg dragog prijatelja i mentora iz Jiu Jitsu kluba Zadar, Damira Šaline. Kao i obično Damir nas je počastio majstorijama iz svog arsenala. Glavna tema je bio "Open guard", taktika napada i tranzicije iz gornje i donje pozicije.
Možemo reći da je ovo jedna od naših najuspiješnijih radionica, koje smo do sad organizirali, s obzirom na broj sudionika. Točnije 33 predstavnika iz čak 6 klubova se natisnulo u dvorani Judo kluba Rijeka, u Dvorani Mladosti na Trsatu. Ovim putem zahvaljujemo Jiu Jitsu klubu Kastav, Lotus Clubu Pula, BJJ Rijeci, Judo klubu Kvarner, Damiru i njegovom asistentu Tomislavu iz Zadra, i na kraju Judo klubu Rijeka koji nam je ustupio svoje prostorije na korištenje. Zahvaljujemo i onima koji su imali najbolju namjeru doći ali su u tome bili spriječeni! :)

 

Mitteleuropean open challenge - Trst 2016
U nedjelju 13. ožujka 2016, u dvorani Palatrieste u Trstu održao se 3. po redu Mitteleuropean open challenge bjj turnir. Na turniru je sudjelovalo ukupno 202 borca i borkinja uglavnom iz Italije i Hrvatske. Naš klub sudjelovao je sa ukupno 9 boraca. Od njih 9, sedmero se vratilo sa medaljom. Žarko Krivičić sa zlatom, Ana Petković, Tomislav Terzić, Mišo Černjava i Edo Hlača sa srebrom, te Vjekoslav Vahtarić i Hrvoje Badurina sa broncom. Na turniru su još sudjelovali i Dejan Žeželić i Ivan Konestabo kojima je sreća ovog puta malo okrenula leđa.
Turnir je bio vrlo dobro organiziran sa 3 borilišta, i velikom zonom za zagrijavanje, a pobjednici

apsolutnih kategorija bili su nagrađeni i lijepim novčanim nagradama. Primjedba ide na suđenje čiji su se propusti odrazili i na naš rezultat.
Ovaj turnir je od velikog povjesnog značaja za naš klub, jer je po prvi puta jedna ženska članica osvojila medalju! Posebne čestitke našoj Ani Petković! :)

 

Sponzori:Prijatelji kluba:

Team Neves BJJ

Ju-Jitsu Klub Zadar

BJJ klub Dalmacija

BJJ Eastern EuropePoveznice:

Hrvatski BJJ Savez

Internacionalni savez brazilske jiu jitse

4 Rivers BJJ Championship - Karlovac

Croatia Open Jiu-Jitsu Championship - Zagreb

aktualnosti  I  događanja  I  o nama  I  razno  I  povijest  I  galerija  I  info